Op zoek naar een hovenier in Arnhem?

Van Ooijen’s Hoveniers is een professionele organisatie en beschikt over een enthousiast team van vakbekwame hoveniers. Met ruim 40 jaar ervaring mogen wij ons met recht een specialist noemen op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen.

Alle mogelijke tuinwensen worden met een flinke dosis creativiteit, liefde voor het vak en met de vereiste kennis en vaardigheden gerealiseerd. Jouw droomtuin verwezenlijken begint bij het zoeken naar een deskundige partner en daarin staan wij voor je klaar.

Op zoek naar een hovenier in Arnhem?

Van Ooijen’s Hoveniers is een professionele organisatie en beschikt over een enthousiast team van vakbekwame hoveniers. Met ruim 40 jaar ervaring mogen wij ons met recht een specialist noemen op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen.

Alle mogelijke tuinwensen worden met een flinke dosis creativiteit, liefde voor het vak en met de vereiste kennis en vaardigheden gerealiseerd. Jouw droomtuin verwezenlijken begint bij het zoeken naar een deskundige partner en daarin staan wij voor je klaar.

Een tuinontwerp laten maken

Een droomtuin kan alleen gerealiseerd worden wanneer er echt naar de wensen van de klant geluisterd wordt. Met het inlevingsvermogen en de ervaring van onze tuinspecialisten vertalen we jouw wensen naar een uniek en goed doordacht tuinontwerp. Zo creëren we een perfecte basis voor de aanleg van jouw tuin.

Bij het maken van het ontwerp gaan we uit van de vier basisvoorwaarden voor een optimaal tuingevoel:

 • Een goede verhouding tussen beplanting en verharding;
 • Voldoende hoogte;
 • Voldoende privacy;
 • Niet meer tuinwerk dan je zou willen.

Aanleg van tuinen in Arnhem

De liefde voor het vak vertalen we met de vereiste kennis en vaardigheden naar de aanleg van alle mogelijke soorten en stijlen tuinen. We kiezen daarbij bewust voor toepassing van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen.

Een onmiskenbare signatuur die wij in elke tuin verwerken is de goede en evenwichtige beplanting.

Tuinhuis, overkapping, veranda

Een maatwerk tuinhuis, overkapping of veranda laten maken? In eigen beheer ontwerpen en bouwen we alle mogelijke constructies. Voor iedere situatie is een passende oplossing voorhanden waarbij jij volop keuzemogelijkheid in toepassing van materialen hebt. Het resulteert in een uniek bouwwerk, dat aan al jouw wensen voldoet.

Een nieuwe tuin of je huidige tuin laten renoveren?

Wanneer je niet tevreden bent met de huidige staat van je tuin, ervaar je veel minder plezier in de tuin. Een geschikte tuin is een tuin waarin jij je thuis voelt. Is dit niet het geval, dan is het tijd dit te veranderen!

Hoe werkt dit? Net als bij het aanleggen van een nieuwe tuin, bekijken we bij een renovatie de mogelijkheden en maken we een mooi ontwerp waar jij gelukkig van wordt. Jij bepaalt hierin of er elementen uit de ‘oude’ tuin gebruikt worden of dat het juist tijd is om nieuwe elementen aan te brengen.

Is het ontwerp gemaakt en geheel naar jouw wens, dan is het tijd een planning te maken voor de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij volgen we 6 stappen bij het renoveren:

 • Het leegruimen van de bestaande tuin;
 • Het aanbrengen van nieuwe ondergrond;
 • Het aanbrengen van nieuwe elementen;
 • Het hergebruiken van reeds bestaande tuinelementen;
 • Het opnieuw inplanten;
 • De laatste puntjes op de i zetten.

Tuinonderhoud uitbesteden

Om je tuin er het gehele jaar verzorgd en goed onderhouden bij te hebben liggen, ontkom je er niet aan om periodieke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Of je besteedt dit juist uit…

De mogelijkheid om eens per maand, of alleen in voor- of najaar bij je langs te komen, is geheel naar wens in te vullen, precies naar jouw behoefte. Ook voor een eenmalige onderhoudsbeurt of enkel een professioneel tuinadvies kun je ons inschakelen.

Samen maken we een plan voor jouw tuin, geheel naar jouw wens en naar jouw budget. Zo zorgen we ervoor dat jij ten alle tijden gelukkig bent met de staat van jouw tuin.

Boomverzorging

Bomen verzorgen komt heel nauw. Zijn de bomen nog jong dan is goed onderhoud extreem belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling van de boom. Wanneer de boom al ouder is, is het juist onderhouden van deze boom nodig om de vitaliteit van de boom te behouden.

Wat veel mensen niet weten is dat het snoeien van bomen op verkeerde tijdstippen ervoor kan zorgen dat de boom gaat bloeden en daardoor afsterft in de winter. Onze getrainde boomspecialisten zijn het werken op hoogte gewend en beschikken daarnaast over de juiste kennis en vaardigheden om jouw boom op het juiste moment de juiste verzorging te geven.

Bedrijfstuin Arnhem en omgeving

Een nieuwe bedrijfstuin aanleggen doe je niet zomaar. In veel gevallen dien je rekening te houden met verschillende factoren, zoals persoonlijke wensen, budget en andere praktische zaken. Daarom starten wij ten alle tijden met het maken van een ontwerp dat hierop is afgestemd. Bij andere praktische zaken kun je bijvoorbeeld denken aan de afwatering, het verkeer of de belichting.

Komt er een parkeerplaats, of wellicht een oprijlaan? Dan denken we met je mee over het type verkeer dat hier overheen moet rijden. Wanneer er zware voertuigen, zoals vrachtwagens over het terrein komen, dan moeten er andere werkzaamheden uitgevoerd worden dan wanneer er enkel personenauto’s op het terrein komen.

Is het bedrijf ook ’s avonds geopend, dan kunnen wij je adviseren over duurzame en energiezuinige verlichting. Zo zorgen we ervoor dat jouw klanten en medewerkers ook de weg weten te vinden in de donkere wintermaanden.

Onderhoud bedrijfstuinen

Een rommelige bedrijfstuin heeft een negatief effect op het imago van een bedrijf en daarmee mogelijk ook op de werving van nieuwe klanten. Daarom is het onderhoud minstens zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker, dan de aanleg van de bedrijfstuin!

Je tuin netjes en opgeruimd houden tussen periodieke onderhoudsbeurten kun je zelf doen. Maar wij staan uiteraard graag voor je klaar om dit op afroep of op basis van een onderhoudscontract voor jou te verzorgen.

Samen maken we een planning voor de uit te voeren werkzaamheden. Zo weet jij vooraf waar je aan toe bent, worden je bomen en struiken altijd op het juiste moment gesnoeid en ziet jouw bedrijfstuin er ten alle tijden verzorgd en netjes uit.

Meer informatie

Heb je een (bedrijfs)tuin en wil je jouw tuin renoveren, ben je op zoek naar een nieuw ontwerp, iemand voor het aanleggen van je tuin of juist naar iemand die je tuin kan onderhouden? Neem contact met ons op en we denken met je mee.

Tuin inspiratie

Inhoud van dit bericht

  Op zoek naar het optimale tuingevoel?
  Wij denken met je mee