Op zoek naar een hovenier in Maas en Waal?

Met ruim 40 jaar ervaring is Van Ooijen's Hoveniers een profssionele organisatie die beschikking heeft over een groot team van vakbekwame hoveniers. Wij kunnen ons met recht een specialist noemen. Niet alleen op het gebied van ontwerp maar ook op de gebieden aanleg en onderhoud van tuinen.

De flinke dosis creativiteit die ons team bezit worden samen met de liefde voor het vak gecombineerd tot de realisatie van de mooiste droomtuinen. Ook de realisatie van jouw droomtuin verwezenlijken wij graag.

Wij staan voor je klaar wanneer jij opzoek bent naar een partner.

Op zoek naar een hovenier in Maas en Waal?

Met ruim 40 jaar ervaring is Van Ooijen's Hoveniers een profssionele organisatie die beschikking heeft over een groot team van vakbekwame hoveniers. Wij kunnen ons met recht een specialist noemen. Niet alleen op het gebied van ontwerp maar ook op de gebieden aanleg en onderhoud van tuinen.

De flinke dosis creativiteit die ons team bezit worden samen met de liefde voor het vak gecombineerd tot de realisatie van de mooiste droomtuinen. Ook de realisatie van jouw droomtuin verwezenlijken wij graag.

Wij staan voor je klaar wanneer jij opzoek bent naar een partner.

Een tuinontwerp laten maken

Wanneer er naar de wensen van een klant word geluisterd, is het realiseren van een droomtuin niet onmogelijk. Onze tuinspecialisen vertalen jouw wensen naar een uniek en doordacht tuinontwerp om de perfecte basis te vormen waarmee jouw tuin aangelegd kan worden.

Bij het maken van het ontwerp gaan we uit van de vier basisvoorwaarden voor een optimaal tuingevoel:

 • Een goede verhouding tussen beplanting en verharding;
 • Voldoende hoogte;
 • Voldoende privacy;
 • Niet meer tuinwerk dan je zou willen.

Aanleg van tuinen in Maas en Waal

Onze liefde voor het vak word door de vereiste kennis en vaardigheden vertaald naar de aanleg naar alle mogelijke soorten tuinen. De toepassingen die daarbij gekozen worden zijn duurzaam en van kwalitatief hoogstaande materialen.

Onze tuinen herken je uit duizenden want onze onmiskenbare signatuur zie je direct terug. De tuinen die wij aanleggen zijn voorzien van goede en evenwichtige beplanting. Niet te veel, niet te weinig!

Tuinhuis, overkapping, veranda

Het bouwen van constructies is een van de taken die je ook bij ons kwijt kunt. Geheel in eigen beheer ontwerpen en bouwen we de meest prachtige tuinhuizen, overkappingen en veranda's.

Voor elke situatie heb jij volop keuzemogelijkheden in de gebruikte materialen voor de gewenste toepassing. Jij geeft jouw wensen door, kiest de materialen en het resultaat is een uniek bouwwerk dat geheel op maat gemaakt is en aan jouw wensen voldoet.

Een nieuwe tuin of je huidige tuin laten renoveren?

Als de huidige staat van je tuin niet meer voldoet, dan ervaar je minder plezier van je tuin en dat is jammer want een tuin dient je juist plezier te geven. De beste tuin is die waarin jij je thuis voelt en waar jij je rust kunt vinden.

Net als bij de aanleg van een nieuwe tuin, is bij een renovatie het opmaken van de balans een belangrijke eerste stap. Wat zijn de mogelijkheden en hoe toveren we de tuin zo om zodat jij er wel gelukkig van wordt?

Jij bepaalt hierin of er elementen uit de ‘oude’ tuin gebruikt worden of dat het juist tijd is om nieuwe elementen aan te brengen.

Na het maken van het ontwerp en pas wanneer deze geheel naar jouw wens is, zullen we een planning te maken voor de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij volgen we 6 stappen:

 • Het leegruimen van de bestaande tuin;
 • Het aanbrengen van nieuwe ondergrond;
 • Het aanbrengen van nieuwe elementen;
 • Het hergebruiken van reeds bestaande tuinelementen;
 • Het opnieuw inplanten;
 • De laatste puntjes op de i zetten.

Tuinonderhoud uitbesteden

Wil je het gehele jaar van je tuin kunnen genieten, dan ontkom je er niet aan om structureel met je tuinonderhoud aan de slag te gaan. Er is altijd wel iets in een tuin dat onderhouden moet worden.

Heb je zelf te weinig tijd, geen groene vingers of kun je er maar niet de zin in vinden? Besteedt het uit…

Wil je eens per maand hulp bij het onderhouden van je tuin, alleen in het voor- en najaar of is het eenmalig nodig? Jouw wensen staan hierin centraal.

Samen kijken we wat er nodig is, maken een plan voor jouw tuin en binnen no-time zorgen we dat jij weer kunt genieten van je tuin in plaats van te moeten werken in de tuin.

Boomverzorging

Een van de tuinwerkzaamheden die bijna altijd onderschat wordt is het verzorgen van bomen. Wanneer de bomen nog jong zijn dan is perfect onderhoud nodig om ze evenwichtig te laten ontwikkelen. Is de boom al ouder dan is het juiste onderhoud van deze boom nodig om de vitaliteit te behouden.

Veel mensen weten niet dat het verkeerd snoeien van de boom ervoor kan zorgen dat de boom gaat bloeden en daardoor afsterft in de winter.

Wil je er zeker van zijn dat jouw bomen goed onderhouden worden, schakel dan ten alle tijde een specialist in. Zij zijn het werken op hoogte gewend en beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden. Ze herkennen het type boom en weten direct welk onderhoud er nodig is op welke momenten.

De juiste verzorging begint bij de juiste kennis!

Bedrijfstuin Maas en Waal en omgeving

Een bedrijfstuin dient te voldoen aan verschillende factoren. Hierbij is kun je denken aan de persoonlijke wensen, het vrijgekomen budget en jouw potentiële klanten.

Wist je dat het onderbewuste van jouw potentiële klanten al werkt voordat zij bij je binnenstappen? Is jouw bedrijfstuin een rommeltje, dan zullen zij dit onbewust koppelen aan de uit te voeren werkzaamheden.

"Als die tuin al zo rommelig is... hoe gaan ze dan met mijn werkzaamheden om..?"

Een goed onderhouden bedrijfstuin kan je dus omzet kosten!

Bij het aanleggen van een bedrijfstuin dien je nog over veel andere zaken na te denken. Is er een fietsenstalling nodig, willen we er parkeergelegenheid op maken, hoe zit het met de beregening en daarnaast de afwatering?

Is het bedrijf ook 's avonds geopend, dan is het verstandg om buitenverlichting aan te brengen. Zo zorgen we ervoor dat jouw klanten en medewerkers ook de weg weten te vinden in de donkere wintermaanden.

Heb jij al een visie voor jouw bedrijfstuin?

Onderhoud bedrijfstuinen

We zvertelden het eerder al, een rommelige bedrijfstuin heeft een negatief effect op het imago van een bedrijf en daarmee mogelijk ook op de werving van nieuwe klanten. Daarom is het onderhoud minstens zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker, dan de aanleg van de bedrijfstuin!

Uiteraard kun je ervoor kiezen je bedrijfstuin zelf te onderhouden, maar grote kans dat je er naast je dagelijkse bezigheden geen tijd en/of behoefte aan hebt om deze taken op je te nemen.

Het onderhouden van je bedrijfstuin nemen we je graag uit handen. Hierin staan jouw wensen centraal. Wil je deze dienst op afroepbasis of juist volgens een onderhoudscontract?

Samen zullen we een planning maken voor de uit te voeren werkzaamheden. Zo weet jij vooraf waar je aan toe bent, worden je bomen en struiken altijd op het juiste moment gesnoeid en ziet jouw bedrijfstuin er ten alle tijden verzorgd en netjes uit.

Meer informatie

Heb je een (bedrijfs)tuin en wil je jouw tuin renoveren, ben je op zoek naar een nieuw ontwerp, iemand voor het aanleggen van je tuin of juist naar iemand die je tuin kan onderhouden? Neem contact met ons op en we denken met je mee.

Tuin inspiratie

Inhoud van dit bericht

  Op zoek naar het optimale tuingevoel?
  Wij denken met je mee